Визуелно примамлив, воздушест на текстура, неодоливо богат на вкус, а толку многу лесен и брз за подготовка. Чоколадниот мус Dolcela е совршено слатко задоволство за моментите кога експресно сакате да изненадите некого со елегантен десерт достоен за префинети „непца“.
Без печење, без неред, без големи подготовки, за само 3 минути ќе добиете мус, кој во секоја прилика можете да го преобразувате преку различни декорации и секојпат да му давате нов шмек.
Состојки
1 пакетче | чоколаден мус Dolcela |
300 мл | ладно млеко |
Подготовка
- Прашокот за чоколаден мус ставете го во ладното млеко. Лесно промешајте со миксер и матете 3 минути на максимална брзина.
- Кремастиот мус поделете го во шест чаши и украсете по желба. Ние избравме едноставна декорација со рендано и иситнето чоколадо Dolcela. Пред да го послужите, оставете го еден час во фрижидер за да се стегне.