Вера Мештеровиќ пред неверојатни 23 години беше крунисана за прва Мис на Македонија, а оттогаш доби и уште една специјална титула – мајка на две дечиња. Македонската убавица, за која многумина ќе кажат дека изгледа како замрзната во времето, сподели со каков десерт се разгалува себеси.
Во прашање е италијанско слатко искушение – панакота со прелив од малини.
За оние кои не би се впуштиле во кулинарскиот предизвик да приготвуваат панакота „од нула“, идеално решение е панакота со малини Dolcela. Еве како без готвење и за само 5 минути да добиете десерт кој веднаш го зграпчува вниманието:
Состојки
1 пакетче | Панакота со прелив од малини Dolcela |
250 мл | ладно млеко |
200 мл | слатка павлака |
Подготовка
- Во длабок сад ставете го млекото и слатката павлака и додајте ја мешавината за подготовка на панакотата. Мешајте една минута со миксер на средна брзина. Неопходно е да добиете густина која ќе ви овозможи лесно да ја налеете смесата во чаша. Поделете ја смесата во 4 чаши и ставете ги во фрижидер додека го подготвувате преливот.
- Во 50 милилитри ладна вода додајте ја мешавината за прелив од малинки. Матете со маталка минута и половина. Во секоја чаша со панакота, одгоре ставете по една лажица прелив. Оставете ги чашите во фрижидер уште најмалку 30 минути пред сервирање.