Јогуртот е млечен производ кој е добиен со додавање бактериски култури земени од млекото, кои поттикнуваат трансформација на шеќерот од млекото во млечна киселина. Квалификуван како храна богата со калциум, Б витамини, калиум и фосфор, јогуртот исто така е збогатен и со живи и активни култури на бактерии кои го јакнат организмот и ја регулираат работата на желудникот, особено при дисбаланс во процесот на варење на храната.
Баланс+, пробиотскиот ферментиран млечен производ на БиМилк, позитивно влијае на дигестивниот тракт, го стимулира варењето и го забрзува метаболизмот, помага при намалување на холестеролот и разните видови на инфекции и во целост го јакне имунитетот на организмот.
Овој пијалак, кој се смета за прва линија на одбрана на белите клетки од вируси, инфекции, паразити, му помага на имунолошкиот систем, кој пак го штити организмот од настанување на разни болести, вклучувајќи и неколку видови рак. Пробиотските јогурти го отстрануваат вишокот масти од организмот, што придонесува и за намалување на телесната тежина, а некои студии покажуваат и намалување на алергиите и асматичните реакции кај децата при секојдневно пиење.
Се смета дека пробиотскиот јогурт е најздрав и најисправен, па поради тоа Баланс+ е вистинскиот пијалак кој треба да се внесе во секојдневната исхрана.
Комерцијален текст