Ја познаваме како мотивирачки водич низ стилски и туристички приказни, а сега ќе влеземе во кујната со популарната македонска блогерка Александра Шијакоска.
Кулинарската авантура ја започнуваме со превкусни ќебапчиња кои со молскавична брзина летаат од трпезата кон љубопитните усти.
И најинтересното е што рецептот е екстремно лесен, без ризик за грешки.
Состојки
3 ќесички | Fant за ќебапчиња и плескавици |
200 мл | минерална вода |
1 кг | говедско мелено месо |
800 гр | свинско мелено месо |
* Посочените состојки се за 8 лица.
Подготовка
Смесата ја додаваме во мешавината од меленото говедско и свинско месо. Го месиме месото добро и го оставаме да отстои најмалку 2 часа.
Ги готвиме ќебапчињата во грил тава и ги сервираме со сезонски додатоци – ајвар, туршија, пиперчиња, крокети и сл.
На здравје!